pühapäev, 31. oktoober 2021

(9.Nädal) IT juhtimine ja riskihaldus

Kui mõelda mõne asutuse tööjaotusele ja sealsele klassisüsteemile eeldame ikka, et kõige kõrgeimal positsioonil asub firmajuht, kellel järgnevad erinevate valdkondade juhid, ning seat edasi neile alluvad, kellel võib omakorda olla alluvaid. Tänapäeval on paljud piirid aga hägustunud ning kui öeldakse lihtsalt sõna 'juht' tuleks kindlasti küsida täpsustusi, sest nende rollid võivad olla täiesti erinevad. 

Siiski on ükskõik milliseks juhiks saamine aeganõudev ning järjepidev õppimine ja arenemine. Järgnevalt toon välja kaks silmapaistvat nais-juhti, kuna olen märganud, et kõrgetel kohtadel figureerivad IT-s pigem mehed.

            Reshma Saujani



Reshma Saujani on rahvusvahelise mittetulundus-organisatsiooni Girls Who Code asutaja ja tegevjuht. Nende eesmärgiks on kaotada sooline ebavõrdsus IT-vallas ning julgustada tütarlapsi riskima ja katsetama ja ebaõnnestumistel nendest õppima ja edasi minema. Ta on sellel teemal kirjutanud ka kaks bestsellerit "Girls Who Code: Learn to Code and Change the World" ja "Brave, Not Perfect" ning julgustanud noor maailmas läbi oma TED talkide “Teach girls, bravery not perfection,”. Kui omistada talle mõni kindel juhi rolli IT vallas, siis võiks selleks olla change agent sarnaselt Tim Cookile, sest ta suudab mõjutada teisi oma sõnadega muutma oma suhtumist muutmaks maailma.




Sheryl Sandberg            


Sheryl Sandberg on üks tehnoloogia-valdkonna tuntumaid naisi. Ta on olnud Google'i ülemaailmse veebimüügi ja -operatsioonide asepresident ning alates 2008. aastast Facebooki tegevjuht. Lisaks peetakse teda üheks mõjukamaks naiste eestkõnelejaks ärimaailmas. Sarnaselt Reshma Saujanile on ta kirjutanud ühe best selleri, "Variant B", mis räägib kuidas raskused võivad muuta inimesi tugevamaks, kasvatada empaatiat ja oskust eristada ebaolulist olulisest. 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

(15.Nädal) Eetika ja IT

Eetikakoodeksiks (või ka "põhiväärtused", "käitumiskoodeks", "hea tava" jne) loetakse kutse-eetika normide või...